SAN Performance Glutamine 300/1200 грама

45,00 лв.
  • Марка: SAN
- +
добави в количката
Моля, изберете:

КАКВО Е ГЛУТАМИН:

Глутаминът е най-често срещаната аминокиселина в човешкото тяло и като такава, рядко е достатъчна. Той се синтезира от различни органи на организма - волевите мускули, черния дроб и др. Глутаминът представлява повече от 60% от свободния аминокиселинен запас в скелетната мускулатура и повече от 20% от тоталните циркулиращи аминокиселини.

ПРЕДИМСТВА НА SAN PERFORMANCE GLUTAMINE

  • 99% Pure Japanese Grade - най-добрата суровина на глутамин в света 
  • Съдържа 5 грама чист фармацевтичен глутамин на доза
  • Помага за възстановяването на мускулите претърпели микто травми след тренировка
  • Стимулира мускулния растеж 
  • Силен стимулатор на имунната система и храносмилането
  • Повишават отделянето на хормона на растежа
  • Повишава нивото на мускулния гликоген след тренировка
  • Без странични ефекти, ако се приема в нормални дози

ДЕЙСТВИЕ НА ГЛУТАМИНА:

Глутаминът е един от най-важните суплементи за всеки активно спортуващ. Той поддържа възстановяването, подпомага храносмилането, стимулира мускулния растеж и имунната функция.

Глутаминът запазва мускулната маса и ускорява възстановяването на тъканите претърпели микро-травми след тежки тренировки. Поддържането на високи глутаминови нива в тялото е от изключително значение, за да избегнете мускулно разграждане и да съхраните мускулната маса. В противен случай е възможен дефицит, тъй като останалите тъкани, нуждаещи се от глутамин, "посягат" на глутамина в мускулите.

Глутаминът е и силен стимулатор на имунната система и храносмилането. Повишава нивото на хормона на растежа. Само 2 гр. от него, приети орално, повишават отделянето на хормона на растежа. Изследванията на учените доказват, че глутаминът увеличава усвояването на аминокиселините с разклонена верига (BCAA).

Глутаминът е изключително важен и за хора с ниско въглехидратна диета. Повишава нивото на мускулния гликоген след тренировка. Глутаминът е продукт за сила и маса, релеф и възстановяване. Освен това той спомага за задържането на водата вътре в мускулната клетка и така я прави обемна и свежа.

Глутаминът няма странични ефекти, но разбира се не трябва да прекалявате с дозите. В противен случай е възможна появата на стомашно разтройство. Ако това се случи, спрете приема на глутамин докато се почувствате добре.

След тренировка нивото на глутамин в тялото спада до 50%. Затова най-добре е да се приема след тренировка. Тогава той помага за възстановяването на мускулния гликоген, повишава нивото на хормона на растежа, спомага за задържането на водата вътре в мускулната клетка, засилва синтезата на белтъчини. Препоръчва се приемат му да е до 30 минути след тренировка. Глутаминът лесно се превръща в глюкоза, без да се повишава нивото на кръвната захар и на инсулина.

Глутаминът се съдържа в доста хранителни добавки, във вид на таблетки, в прахообразен или течен вид. Хранителните източници на глутамин включват най-високо протеиновите храни, а именно говеждо, пилешко, риба, плодове и млечни продукти.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДНЕВНА ДОЗА:

Оптималната доза глутамин е 0,2 грама на килограм тегло (напр. за 100-килограмов културист - 20 грама). Както знаете дори и да приемате по 3гр на телесно тегло е безвредно. Ако приемате по 0,2гр глутамин на телесно тегло след тренировка ще предизвикате увеличаване не хормона на растежа. Изследванията на учените доказват, че глутаминът увеличава усвояването на аминокиселините с разклонена верига (BCAA). 

Една доза SAN Performance Glutamine съдържа 5 грама чист фармацевтичен глутамин. За оптимални резултати приемайте 5 грама преди и след тренировка и 5 грама преди лягане в комбинация с 3 грама аргинин. 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!