7 съвета при избор на протектор за зъби

7 съвета при избор на протектор за зъби

Практикувате контактен спорт или детето ви ще отиде на първото си състезание по таекуондо?!

Ето нашите практични съвети при избор на протектор за зъби или още както са познати гуми за уста или назъбници.

1. Размер

Протекторите за уста се делят на два основни размера: за деца и за възрастни като е важно да се отбележи, че при различните марки и модели, те могат да се различават съществено.

В практиката си препоръчваме детски размери за деца до 12 г.

2. Форма

Базовите модели представляват дъга с широк канал, в който влизат зъбите.

По-високият клас, често използван от професионалистите, имат предваритено оформена анатомична форма, която дава по-голям комфорт, поради отличната отливка, която пасва точно на челюстта. Някои модели имат допълнителни канали улесняващи дишането и по-добрата циркулация на въздуха.

3. Видове

Масово разпространени са единичните протектори, които са предназначени за предпазване на горната челюст. Употребата им е широка в повечето контактни спортове: бокс, кикбокс, карате, таекуондо и други като ръгби, американски футбол и хокей.

Двойните протектори имат двустранни канали, което позволява да се предпазят всички зъби.

4. Материал

Всички протектори за зъби в основата си са направени от специален силикон. Той позволява при нагряване да бъде оформен, така че да заеме формата на зъбите. Веднъж оформен протекторът запазва форма си и пасва на захапката.

Базовите модели се състоят само от един слой силикон. На достъпна цена има отлични двуслойни протектори, които в допълнение имат специален гел, който прави отливката по-точна, без празни пространства, дава комфорта на по-мек материал, който абсобира силата на ударите.

5. Специфични изисквания

За хората които носят брекети има разработен специален протектор с вградена допълнителна защита.

За нуждите на спортове, при които се носи каска с предпазна част за лицето има протектори, които имат специални щипки, с които лесно може да се сложи и извади протектора без да е необходимо да се скаля каската.

6. Цвят

Най-разпространени са прозрачните и белите протектори, но разбира се се продават и голяма палитра цветове и комбинации, с лога, брандирани или пък с национален флаг.

Важно е да отбележем, че при официални състезания, например по карате или таекуондо, няма да ви допуснат, ако носите протектор с червен или розов цвят, тъй като съдията трябва да следи дали някой състезател няма кръв в устата.

7. Приготвяне

Всеки протектор се продава с инструкции за употреба, включително как да приготвите първоначалната отливка. Стандартно процедурата включва потапянето на протектора във вода с температура около 90 градуса (след като водата заври се отдръпва за малко, за да спадне температурата) за около 30 секунди , след което се потапя в студена вода за няколко секунди. Протекторът внимателно се поставя в устата и се захапва, не прекалено силно. Желателно е да не се разтриват зъбите, може леко да се притиска с пръсти. След като изстине протекторът е заел формата си и е готов за употреба.

Нашият съвет за по-добра отливка е вместо 30 секунди, да потопите протектора за 10 секунди и директно да се сложи за отливка, ако е необходимо може да се нагрее още веднъж за 10 секунди. Това предотвратява прекаленото размекване, намалява риска да се опарите, докато правите отливката и дава по-добри резултати за формата на отливката.

 

Безплатна доставка до края на декември 2018 г. до офис на Econt

13 декември 2018 Скъпи клиенти, всички поръчки до края на декември 2018 г. до офис на Econt ще бъдат комплимент от магазин Прайд спорт! Весели празници!

Празнично работно време

24 декември 2018 Уважаеми клиенти, магазин Прайд спорт няма да работи на официалните почивни дни - 24,25,26 декември и 1 януари. За неотложно забравени подаръци, може да се свържете с нас на 0884 464 111. Весели празници! Прайд спорт

Adidas AdiZero Premier League - най-новото ни предложение за карате шампиони!

15 април 2018 ADIDAS ® Premier League карате кимоно е най-новият продукт от най-висок клас на марката Adidas, който Прайд спорт Ви представя. Ултралеко и комфортно, това кимоно е създадено за всички карате шампиони! Oдобрено от WKF!

Тренирайте с професионалните инструктори от Боксов клуб Impact и нашите продукти за бокс.

15 март 2018 Прайд спорт с нов партниор - Боксов клуб Импакт www.boxovazala.com. За нуждите на Вашите професионално водени тренировки, в залата ще откриете щанд с наши продукти за бокс.

Обувки за бокс - леки, здрави, дишащи и с функционален дизайн!

10 март 2018 Най-новите ни обувки за бокс - леки, здрави, дишащи и с функционален дизайн! Водещата американска марка за боксова екипировка Pride с предложение на качествени и модерни боксови обувки на достъпна цена.

Регистрирай се сега на сайта и ползвай 10% отстъпка от първа поръчка!

31 януари 2018 При нова регистрация ще получите е-мейл с код за отстъпка за първа поръчка, която важи за суми над 20 лв.