7 съвета при избор на кимоно за карате

7 съвета при избор на кимоно за карате

Полезни съвети при избора на кимоно за карате:

Детето ви тренира карате от няколко седмици и се нуждаете от първото си кимоно или пък вече тренира повече от шест месеца и предстоят първите състезания.

Моля, запознайте се с нашите съвети към какъв тип кимоно да се насочите:

 1. Какво представлява карате кимоното?

Състои се от горнище (Uwa-gi), панталон (Zubon) и колан (Obi).

Моделите за начинаещи се продават в комплект с бял колан.

 1. Вид кимоно за карате:

Кимоната за карате се делят на 3 основни вида:

 • За начинаещи каратисти препоръчваме универсално леко и здраво кимоно от мека и плътна материя подходящо за тренировки.
 • За напреднали състезатели, които се състезават в състезанията по КАТА, препоръчваме да изберете кимона, произведени от по-плътен и тежък плат. Според изискванията на катата, дизайнът на кимоното е с по-къси ръкави и крачоли.
 • За напреднали каратисти, участващи на състезания по Кумите, препоръчваме да се спрете на леки кимона с дизайн предназначен да осигурява максимална свобода за бързи и резки движения.
 1. Състав на кимоното:

Униформите за карате се предлагат в 3 основни материи:

 • 100% памук – използват се предимно за тренировки и състезания по КАТА
 • Комбинация от памук и полиестер – употребяват се, както за тренировки, така и за състезания. Лесни са за поддръжка, минимално се свиват при пране, комфортни и дишащи материи.
 • 100% полиестер – В последните години водещите производители на карате екипировка създадоха кимона от изключително качествен полиестер. Те са много леки, съхнат бързо и са предпочитаният избор на най-добрите каратеки за състезания. Професионален клас кимона, в който за вложени модерни технологии, който позволяват циркулация на въздуха, охлаждане на тялото по време на среща, изпаряват потта и предлагат изключителен комфорт и свобода на движенията.
 1. Размер:

Кимоната за карате са с размери от 100 см до 200 см. Повечето модели са направени през 10 см (100 см, 110 см, 120 см...), но има и модели, предимно по-високият клас, произведени през 5 см (140 см, 145 см, 150 см...). При покупката на униформата за карате ви препоръчваме да вземете по-голям размер. Например, ако детето ви е високо 124 см, съветваме да изберете размер 130 см.

 1. Поддръжка

Моля обърнете внимание на опаковката или на етикета на кимоното за препоръчителната температура за пране. При почти всички кимона препоръчителната температура за пране е между 30 и 40 градуса. Повечето кимона, особено памучните съветваме да не се сушът чрез пералня със сушилня. Важно е да отбележим, че високият клас кимона се гладят от обратната страна на плата.

   6 . Избор на колан за кимоното

Ако тепърва започвате карате тренировки задължително трябва да започнете с бял колан. След първия си изпит вашето дете ще получи възможност да се сдобие с първия си цветен колан, бяло-жълт или директно жълт.

 1. Цени на кимоната за карате:

Цените на кимоната за карате варират в широк диапазон: от 49 лв до 210 лв. Тренировъчните кимона варират между 49 и 99 лв, тези за Ката състезания от 99 до 200 лв и за състезания кумите от 80 до 210 лв.

Безплатна доставка до края на декември 2018 г. до офис на Econt

13 декември 2018 Скъпи клиенти, всички поръчки до края на декември 2018 г. до офис на Econt ще бъдат комплимент от магазин Прайд спорт! Весели празници!

Празнично работно време

24 декември 2018 Уважаеми клиенти, магазин Прайд спорт няма да работи на официалните почивни дни - 24,25,26 декември и 1 януари. За неотложно забравени подаръци, може да се свържете с нас на 0884 464 111. Весели празници! Прайд спорт

Adidas AdiZero Premier League - най-новото ни предложение за карате шампиони!

15 април 2018 ADIDAS ® Premier League карате кимоно е най-новият продукт от най-висок клас на марката Adidas, който Прайд спорт Ви представя. Ултралеко и комфортно, това кимоно е създадено за всички карате шампиони! Oдобрено от WKF!

Тренирайте с професионалните инструктори от Боксов клуб Impact и нашите продукти за бокс.

15 март 2018 Прайд спорт с нов партниор - Боксов клуб Импакт www.boxovazala.com. За нуждите на Вашите професионално водени тренировки, в залата ще откриете щанд с наши продукти за бокс.

Обувки за бокс - леки, здрави, дишащи и с функционален дизайн!

10 март 2018 Най-новите ни обувки за бокс - леки, здрави, дишащи и с функционален дизайн! Водещата американска марка за боксова екипировка Pride с предложение на качествени и модерни боксови обувки на достъпна цена.

Регистрирай се сега на сайта и ползвай 10% отстъпка от първа поръчка!

31 януари 2018 При нова регистрация ще получите е-мейл с код за отстъпка за първа поръчка, която важи за суми над 20 лв.